pruh.punt.nl
80's gold
Eigenlijk word ik heel erg blij van hele mooie dingen en van hele lelijke.Gisteren kwam ik een sieradenkraam tegen waar zoveel lelijks hing dat ik er een kwartier heb rondgehangen. Ik kon gewoon niet kiezen. Het leek wel alsof de inkoper naar Neneh Cherry gebeamd was om inkopen te doen. De hele nepgouden jaren 80 collectie  lag voor me. Ik kon het niet laten sieraden voor mezelf te kopen en een paar voor anderen die kitsch kunnen waarderen.
 
Voor mezelf kocht ik oorbellen met veertjes en de aller lelijkste clipoorbellen die ik kon vinden. Zo lelijk dat zelfs mijn moeder ze in de jaren 80 niet had. Mijn moeder heeft een goede smaak , we kunnen ook heel goed samen winkelen, maar af en toe laat ze zich wat teveel gaan bij goud ,glitter en kitsch .Rotterdamse overdadigheid is haar niet vreemd. Gelukkig is ze met de jaren wat gematigder geworden en kleedt ze zich goed, dus ze kan het makkelijk hebben. In de jaren 80 toen more more was had ze schoenendozen vol accessoires vol met felgekleurde kralenkettingen waar  mijn nieuwe clips zo tussen zouden kunnen liggen.. Nee ik heb het niet van een vreemde. Die clipoorbellen dus, ik liet ze Mick zien en heb er echt om moeten schateren, zo lelijk als ik ze vind.
 
Oja en dan vond ik de meest bizarre Santigold oorbellen, een soort mix tussen ghetto,cleopatra en die theepiramides van tegenwoordig van de reclame. Die zou  ik zelfs voor Nenz stijl hysterisch kunnen noemen.
 
 
 

De goudkleurige artdeco  achtige oorbellen vond ik gewoon cool, maar ik snap wel dat niemand de art deco link zal leggen.
Er waren ook hele curieuze, minder ghettofabulous dingen bij, zoals een felgekleurde kikker met strass oogjes en knoopversieringen die me deden denken aan de stickervelletjes die ik als 6 jarige had.
 
 
 
Ik heb me gisterenmiddag geweldig vermaakt met zoveel prachtigs en dan heb ik het nog niet eens over de gouden reliëf Jezus stickers die ik gevonden heb. Het enige nadeeltje vond ik dat de marktkraammevrouw  niet echt snapte waarom mensen haar spulen kopen, ze bleef hameren op de goede kwaliteit. Het was leuker geweest om iemand  te spreken die net zo moet lachen om lelijkheid. Maar dan kom je gauw bij stylisten terecht en die zijn meestal nogal eng.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

-----------------------------------------------------
Wie ben ik?
 
Oprichtster en Eigenaresse van Air magazine en Pruh.
Docente.


 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Air is een online lifestyle magazine.
 
 
 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Pruh draait om mijn allerliefste Pruh en haar vriendje Egel.
 
 
 
----------------------------------------------------

Wil je meer informatie over mijn werk of heb je een coole link, prachtig werk of een andere tip mail me dan op info@pruh.nl 
 
Wordt lid van de

  

 
 
 
----------------------------------------------------

Mijn liefste, mijn fotograaf, vormgever en inspirator vind je hier.
 

 

 
Bekijk ook deze sites eens:
 
 

 

 

 Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl