pruh.punt.nl
Door de mand gevallen
Zo rond de verkiezingen merk ik altijd dat ik toch wel dat ik er erg mee bezig ben. Ik kijk echt niet la die debatten, maar ik luister vaak Bnr, daar krijg je veel beter een beeld van wat partijen willen. Ideaal. Zo was Rutte afgelopen week aan de beurt, hij mocht vragen van luisteraars beantwoorden. Daarnaast waren er nog een of twee heren die allerlei cijfers van ik gok het sociaal cultureel planbureau voor zich hadden en zo alles wat geroepen werd konden staven. Nou was ik al nooit een Vvd of Rutte fan, maar luisteren naar Rutte bij Bnr maakte me wel weer duidelijk waarom.
 
Een stelling bij Bnr was dat allochtonen de eerste tien jaar in Nederland wonen geen uitkering mogen krijgen. Daar was Rutte het helemaal mee eens. Dat mag. Maar als zo ’n planbureauknakker, die alle info voor zich heeft dan vertelt dat dat juridisch gezien niet mogelijk is, dat maar een heel klein percentage van zo’n uitkering gebruik maken en het vooral de eerste generatie is die dat doet dan vraag ik me af wat het doel van zo’n plan is.
 
Vervolgens belde er een ondernemer type newschool turk. Dat zijn voor mij van die turken die altijd mee worden genomen in het allochtonendebat en er helemaal buiten vallen. Ze zijn hoogopgeleid, werken hard, spreken mooier en beter Nederlands dan de gemiddelde blanke hbo- er, hebben een goede baan en zijn zo ambitieus als de ziekte. Heerlijk. De lievelingsversie van de newschool turk is Atilay Uslu, de baas van Corendon.
 
De ondernemer die Rutte aan de lijn had vertelde Rutte dat hij zijn eigen makelaarskantoor heeft opgezet, met succes. Maar dat hij dat gedaan heeft omdat hij het zat was nooit een baan te krijgen vanwege zijn afkomst. Hij vroeg Rutte wat hij aan die discriminatie ging doen. Het antwoord was goed geformuleerd maar kwam neer op: “Dikke pech voor jou soort. Jij hebt het toch gered, moeten anderen ook maar eigen baas worden.“ Daarmee viel Rutte voor mij wel echt door de mand. Zo asociaal en vooral kortzichtig. 
 
 
 Henk en Ingrid vieren de geboorte!
 
 
 
Als mensen een andere visie hebben, maar die goed  kunnen onderbouwen heb ik daar nooit zo'n probleem mee. Politici horen toch wel bovengemiddeld belezen en intelligent te zijn, ook op sociaal niveau vind ik. En ik heb niet het gevoel dat Rutte enig idee heeft hoe anders een leven dan het zijne kan zijn.Daarbij komend vraag ik me af hoe hij dat lesgeven ,waar hij zo mee pronkt, op ene goede manier doet als hij zich zo slecht in kan leven in mensen met een andere achtergrond (sociaal of cultureel) dan de zijne.
 
Zo, dat moest me even van het hart. Misschien dat ik niet snel op reacties zal antwoorden, ik hoef niet per se een discussie. En ik heb te veel te doen. Maar ik moest het even kwijt.

Reacties

Deh Haagh op 10-06-2010 22:33
Rutte flirte ook volkomen onbeschaamd met Wilders, dus ik ben helemaal klaar met die vent.. en als hij een coalitie gaat vormen met de PVV, voorzie ik op zeer korte termijn weer een kabinetscrisis....
Pruh op 10-06-2010 22:36
Afgezien van het feit dat ik het toaal oneens ben met  de Ppv ben ik ook  bang voor weer zo'n Lpf achtige bitchfight.
Deh Haagh op 10-06-2010 22:49
Bang *grijns* die bitchfight is al een paar keer geweest en het zullen de laatsten wel niet zijn...
darknessnieuws op 11-06-2010 00:34
Coalitie met PVV nogmaals is niet handig..... PVV deed niet mee aan PS, dus geen vertegenwoordiging in de senaat dus dan krijg je geen wet door de eerste kamer zonder linsom of rechtsom gedoogsteun in de eerste kamer.
 
76 zetels, 1 of 2 PVV'ers die voor zichzelf beginnen en je bent je kamermeerderheid kwijt
 
CDA is nodig om je 76 zetels te halen en bij het CDA wil een grote groep niet met de PVV, daarbij komt dat het gezien de situatie niet handig is dat het CDA nu nog in een kabinet gaat zitten.
darknessnieuws op 11-06-2010 04:03
Trouwens Rutte is de enige met het fatsoen in zijn donder niemand uit te sluiten, ook tactiek natuurlijk, Balkenende deed hetzelfde in 2002 met de LPF.
anke op 14-06-2010 17:38
Ik ben het echt zooo veel met jou eens!
Heerlijk dat er nog mensen zijn die zelf nadenken.
Peet op 14-06-2010 19:12
Rutte, helemaal op de hoogte, had ook al het idee dat iedereen in NL het zich zomaar kan veroorloven een huis te kopen. |-(
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

-----------------------------------------------------
Wie ben ik?
 
Oprichtster en Eigenaresse van Air magazine en Pruh.
Docente.


 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Air is een online lifestyle magazine.
 
 
 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Pruh draait om mijn allerliefste Pruh en haar vriendje Egel.
 
 
 
----------------------------------------------------

Wil je meer informatie over mijn werk of heb je een coole link, prachtig werk of een andere tip mail me dan op info@pruh.nl 
 
Wordt lid van de

  

 
 
 
----------------------------------------------------

Mijn liefste, mijn fotograaf, vormgever en inspirator vind je hier.
 

 

 
Bekijk ook deze sites eens:
 
 

 

 

 Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl