pruh.punt.nl
ontaarde ouders
Nog even over gisteren he. Ik schreef hier over ouders die geen tijd voor hun kinderen maken, waardoor het kroost nogal raar opgroeit. Ze worden al de misschien straks generatie genoemd.
 
Vandaag kwam ik dit tegenop nu.nl.

Ouders worden tegenwoordig zo opgeslokt door hun werk, dat dit ten koste gaat van tijd voor de kinderen. Dat het kroost niet anders gewend is gaat als tegenargument in ieder geval niet op: veel van hen zijn niet bepaald tevreden met de huidige gang van zaken.

Ondanks dat ouders aangeven dat hun kinderen de 'hoogste prioriteit' hebben, moet ruim driekwart (80 procent) toegeven onvoldoende tijd aan hen besteden. Per dag is gemiddeld genomen ruimte voor 36 minuten aandacht per kind.

Ruim twee derde (70 procent) zegt, eenmaal thuis van het werk, dan ook eerder tijd te besteden aan koken of schoonmaken dan aan de kinderen. Ruim de helft (56 procent) betrapt zich er bovendien geregeld op te beloven, ná het werk of de taakjes iets leuks met de kinderen te gaan doen. De generatie zou inmiddels dan ook al de 'Misschien Straks'-generatie genoemd worden.

Vermaak

Het tijdgebrek ontgaat het nageslacht niet: in het onderzoek, dat door een Britse verzekeraar werd uitgevoerd onder 3000 werkende ouders en hun kinderen, gaven zij althans aan te vinden dat hun ouders teveel opgaan in werk, opruimen of het checken van hun emails.

Ongeveer 8 op de 10 vindt het niks soms zomaar voor de televisie neer geplant te worden en heeft liever een actievere vorm van vermaak. 60 procent zou het liefst zien dat hun ouders minder gaan werken. 

Misschien straks

"De 'Misschien Straks'-generatie laat een zorgwekkende trend zien, waarbij kinderen te weinig tijd krijgen", meent zegsman van het onderzoek, James Carnduff, tegenover de Daily Mail. "We leven in een drukke tijd, waarbij vaak ook werk mee naar huis gaat, maar het lijkt erop dat dit ten koste gaat van de kinderen."

"Ouders zouden zich moeten realiseren dat spelen met de kinderen juist een uitstekende manier is om het werk even los te laten", vervolgt Carnduff. "Bovendien werkt het stressverlagend."

© NU.nl/Pauline van Lintel
 

Reacties

Miriam op 20-05-2010 12:28
Overheden moeten zich gaan realiseren dat de noodzaak om zoveel te werken om het financieel te kunnen redden, ten koste van de opvoeding gaat! Bovendien zijn er zat moeders/vaders die de hele dag (of in elk geval grote delen ervan) thuis zijn en ook geen tijd aan hun kinderen besteden. Egoïsten, allemaal! We doen even snel kinderen tussendoor, want dat staat zo leuk in het hele plaatje.... Als je aan kinderen begint, doe dit dan weloverwogen- je moet het beide écht willen; bespreek van tevoren goed samen wat je verwachtingen zijn, zodat je niet ineens denkt: hij/zij doet nooit iets leuks met de kinderen... en verder gaat het er niet om hoeveel tijd je met je kinderen doorbrengt, maar hoe goed je die tijd besteedt! Werken is niet erg, als je het daarna maar achter je laat! Zo, dat moest ik even kwijt!
Deh Haagh op 20-05-2010 12:34
Ik zie mijn zoon normaliter alleen maar om het weekend en zelfs dan betrap ik mezelf er toch regelmatig op dat hij relatief weinig aandacht krijgt... toch eens zien of ik dat niet ten voordele van hem kan keren.
Yvonne Koop op 21-05-2010 14:20
Als mijn man en ik minder gaan werken, stoppen mijn kinderen dan met zeuren om nieuwe nintendo's, playstations, wii's en wat dies meer zij? Dan hebben we een deal!
Rob Alberts op 22-05-2010 21:23
Bladerend van blog naar blog kom ik hier even lezen.
Stel je voor dat je moet verhuizen omdat het huis te vol staat met allerlei kinderspul .........
Waar moet je dan naar toe?
Samen eten, samen praten, samen lachen, samen huilen ......
Het is altijd mooi om over dromen te dromen!
Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

-----------------------------------------------------
Wie ben ik?
 
Oprichtster en Eigenaresse van Air magazine en Pruh.
Docente.


 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Air is een online lifestyle magazine.
 
 
 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Pruh draait om mijn allerliefste Pruh en haar vriendje Egel.
 
 
 
----------------------------------------------------

Wil je meer informatie over mijn werk of heb je een coole link, prachtig werk of een andere tip mail me dan op info@pruh.nl 
 
Wordt lid van de

  

 
 
 
----------------------------------------------------

Mijn liefste, mijn fotograaf, vormgever en inspirator vind je hier.
 

 

 
Bekijk ook deze sites eens:
 
 

 

 

 Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl