pruh.punt.nl
Ziejewel!
Afijn, zoals ik hier al zei....
 

Moeder op dieet veroorzaakt eetstoornis bij dochter

29-10-2009

Mama's op dieet verdubbelen bijna het risico dat hun dochters met een eetstoornis kampt. Uit een recent Brits onderzoek blijkt dat de moeder het meeste invloed heeft op het zelfbeeld van haar dochters.

Zorgen om gewicht
Een enquête bij 500 meisjes van 12 tot 18 jaar toonde aan dat zes procent van hen een eetstoornis had. Dat stijgt naar 10 procent bij degenen waarvan de moeder op dieet is. Bij 56 procent van de tienermeisjes is de mama op dieet, terwijl 68 procent van hen het lichaam van hun moeder als normaal beschrijven. Ook bleek dat meer dan de helft van de tienermeisjes al eens op dieet ging. Dat aantal nam eveneens toe naar 59 procent bij een moeder die op haar eetgewoonten lette. Ongeveer acht op de tien meisjes maakt zich zorgen over haar gewicht, bij één op vijf gaf een familielid al kritiek op hun lijn.

Constant op dieet
Negen procent van de tienermeisjes zegt dat ze constant op dieet is, een cijfer dat verdrievoudigde bij meisjes waarvan hun familie hun gewicht bekritiseert. Bijna vier op tien zegt dat hun moeder de grootste invloed heeft op hoe hun zelfbeeld. Twee derde van hen zegt dat ze haar mama al hoorde klagen over haar eigen gewicht.

Kinderen leren van ouders
Redactrice Annabel Brog van tienermagazine zegt dat meisjes zwaar beïnvloed worden door de kijk van de familie op diëten en eten. De Britse psychologe Amanda Hills: "Kinderen leren van hun ouders hoe zich te gedragen. Eten wordt een probleem wanneer de moeder niet met de rest van het gezin eet of wanneer ze een aparte maaltijd bereidt voor zichzelf. Een ouder op dieet zal bepaalde voeding bestempelen als slecht of verkeerd, wat kan leiden tot een ongezonde kijk op eten. Tieners zijn makkelijk beïnvloedbaar en als de moeder ze geleidelijk aan bekritiseert, heeft dat een slechte invloed op hen. Als een mama zichzelf dik noemt, zal het niet lang duren voor haar dochter dat ook doet. Ongeveer de helft van mijn patiënten met een eetstoornis zegt dat er eetproblemen in de familie zijn." (ep)

 via proud2bme.nl

Reacties

wathebikaanvandaag op 29-10-2009 22:25
Ik heb het tegenovergestelde. Mijn ouders houden van slank. Zelf heb ik een hele snelle verbranding waardoor ik altijd slank of net daaronder weeg, terwijl friet mijn favoriete eten is. Maar ik val altijd op mollige-stevige mannen. Magere mensen vind ik brrr en ongezond. Geef mij maar een zachte man waar ik lekker tegenaan kan liggen en kan genieten hoe hij eet. 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

-----------------------------------------------------
Wie ben ik?
 
Oprichtster en Eigenaresse van Air magazine en Pruh.
Docente.


 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Air is een online lifestyle magazine.
 
 
 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Pruh draait om mijn allerliefste Pruh en haar vriendje Egel.
 
 
 
----------------------------------------------------

Wil je meer informatie over mijn werk of heb je een coole link, prachtig werk of een andere tip mail me dan op info@pruh.nl 
 
Wordt lid van de

  

 
 
 
----------------------------------------------------

Mijn liefste, mijn fotograaf, vormgever en inspirator vind je hier.
 

 

 
Bekijk ook deze sites eens:
 
 

 

 

 Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl