pruh.punt.nl
De modellenmatenmythe

Heel Nederland is weer in de ban van hntm en de eisen die de modewereld aan modellen stelt. Bastiaan van Schaik is de boeman, een lul en de modewereld is slecht.( hierom) Wat ik vooral schokkend vond aan de uitzending van gisteren was de onnadenkendheid  van sommigen ("Zolang ik auto rijd bestaat de Tomtom, dus ik kan geen kaartlezen. ")

Dunne modellen tot uitgemergelde, groothoofdige aliens photoshoppen vind ik zeer verwerpelijk, maar het hele modellengedoe vind ik zo overschat. Honderden meisjes kijken hntm en zien daar dunne meisjes die af moeten vallen omdat ze model willen worden. Maar hallo, dat is elke week een uurtje. Modebladen lezen de meeste pubers niet en in de fancy staan geen graatmagere meiden. En al die andere uren, daar hoor ik niemand over.

Popsterren, die zijn dun. Daar hoor ik niemand over. Taylor Swift  die er als een naturel meisje uitziet met geblondeerd haar en veel makeup en maat 34. Beyonce, die dikkere die doet alsof er hoerig uitzien christelijk en wenselijk is. Lady Gaga, die rondlopen in een onderbroek met zweep als accessoire promoot. En  Rihanna  is dat rolmodel die er als sm meesteres bijloopt. Het meest geschokt was ik pas toen ik las dat Beyonce maat 36 heeft. En zij is dan degene met de grootste maat in popland. Ik had met mijn volwassen hersenen niet bedacht dat ze zo ’n klein maatje had,hoe kan een kind dat wel inschatten dan?

En dan de series! In extreme make over zit een  te knappe, blonde bimbo die timmert. In Csi heb ik nog nooit een vrouw gezien die niet in maat 36 past, niet opgemaakt en  niet gekapt is. Ze zijn allemaal bovengemiddeld mooi en leeftijdsloos. Is Horacio knap? Nee. Dan House. Is House knap? Nee. Toch zien zijn vrouwelijke medespelers er altijd uit om door een ringetje te halen. Ze hebben lang haar en vooral zijn baas heeft altijd nogal sexy en gestylede outfits aan voor iemand die in een ziekenhuis werkt. En Cold Case. Lily is een platte, graatmagere, lelieblanke, roodlippige blondine. Scotty is ook best knap, maar de rest ziet er tamelijk onopvallend uit.

De puberfilms met de graatmagere Olsen twins en Linsey Lohan worden door alle meiden bekeken  en hebben  samen met de Hills het meest invloed op ze. Bijna elk meisje wil op Heidy of Lauren lijken. Heidy is heel dun, geblondeerd, geopereerd, heeft nieuwe tanden, veel geld en mist alle herseninhoud. Lauren is symphatieker, minder blond maar ik heb nog nooit enige intelligentie bij haar opgemerkt. En de hele realityserie is zo nep dat ik hoop dat de kids dat ook zien.  En in verfilmde strips en games zijn de hoofdrolspelers meestal dik of sukkelig, echte antihelden. Maar de vrouwen, die dragen jurkjes en hakken en hebben, jawel, maat 34.

De enige vrouwen in de media die nog een beetje echt overkomen zijn op een hand te tellen.  En al mijn leerlingen kijken die series, spelen die games en krijgen zo de hele avond door het idee dat vrouwen dun moeten zijn en mooi, niet horen te zweten en ook tijdens een achtervolging hakken dragen.

En moeders, moeders moeten stoppen hun kind te vertellen dat het een dikke kont heeft. Ze moeten het laten sporten en geen geld meegeven voor al die ladingen chips die de kinderen in de pauze wegvreten. Ze moeten hun dochter vertellen dat mannen van rondingen houden, van weinig make-up en dat ze niet om mode geven.

Ze moeten naar hun dochter luisteren zonder te oordelen. En zeggen dat hun dochter de allermooiste is die ze kennen en vooral dat ze zo trots zijn op al haar overwonnen angsten, haar lef, haar initiatief, haar vlijtigheid, haar goede cijfers, haar talent, haar weerbaarheid. Ik denk niet dat Bastiaan van Schaik er in dit geheel erg toe doet.

Reacties

Mick onlychild op 27-10-2009 17:56
En nu heeft het barbie syndroom ook Amy om der oren geslagen.Maar ben het wel met je eens. Hoe kan het anders, het zijn feiten.
Terwijl wij mannen, hetgeen juist helemaal niet zo ( mooi of opwindend) vinden.
een soort paradox die er heerst.
 
M
Pruh op 27-10-2009 17:59
Ja. Aimster heeft nu Victoria Beckhams figuur!
En zo vinden veel vrouwen sarah jessica parker een paard en vrouwen dwepen met haar.
birgitmaaskant op 27-10-2009 18:17
Het zit je duidelijk hoog...
Pruh op 27-10-2009 18:22
Ja. Iedereen kletst steeds de rest na. Maar niemand lijkt zich echt in de wereld van pubermeiden verdiept te hebben. 
birgitmaaskant op 27-10-2009 18:25
"de enige vrouwen in de media die nog een beetje echt overkomen zijn op een hand te tellen.  En al mijn leerlingen kijken die series, spelen die games en krijgen zo de hele avond door het idee dat vrouwen dun moeten zijn en mooi, niet horen te zweten en ook tijdens een achtervolging hakken dragen."

Tuurlijk!!! Jij niet dan? Zelfs tijdens mijn militaire dienst in het Israëlische leger droeg ik hakken.

Nah duurt in ieder geval niet lang meer en dan gaan ze ook niet meer naar de WC, doen ze in soaps immers ook nooit!
birgitmaaskant op 27-10-2009 18:28
Och, de pubertijd...dat is alweer zolang geleden.....
Deh Haagh op 27-10-2009 18:32
Nog een reden waarom ik het een suf programma vind....
Pruh op 27-10-2009 18:35
Sorry, is dit Ziva? ;)
darknessnieuws op 27-10-2009 18:46
Had die Kim Feenstra( met d'r neanderthaler-wenkbrauwtjes)ook HNTM niet eens gewonnen? Als die mooi is dan zijn er velen mooi...en ze mochten haar ook wel eens naar logopedie sturen. Nevertheless ik ken ook mensen van tegen de 50 die zichzelf uithongeren omdat de dames op televisie er zo mooi uitzien, dat ze er ondertussen uitzien als een skelet van een cro-magnon-mens met huidkanker wil dan alleen niet tot ze doordringen.
Pruh op 27-10-2009 18:48
Ik vind mooi zijn en model zin ook twee heel verschillende dingen.
Een model is iemand die de samples past, die kan poseren en die fotogeniek is. 
 
Ja, ik ken ook vijftigers en zestigers die constant lijnen en nog niet begrijpen dat mensen  hen opzoeken vanwege hun leuke innerlijk.
 

darknessnieuws op 27-10-2009 18:55
Ziva? Is dat ook een tv-figuurtje dan?
 
Volgens mij is dat allemaal echt waar wat Bir zegt, net als die aflevering van South Park waarin Stan z'n Oom Jimbo beweert dat Vietnam één groot pretpark was met achtbanen en wildwaterbanen en dat Charly uitschakelen maar een hinderlijke bijkomstigheid was voor tussen de middag.
darknessnieuws op 27-10-2009 19:00
Een model moet er natuurlijk wel een beetje leuk uitzien, maar ja...wat is leuk? Wat ik leuk vind kan een ander weer niet leuk vinden....Zo zijn er mannen die er seksueel van opgewonden raken om hun vrouw vet te mesten alsof het slachtvee is.
darknessnieuws op 27-10-2009 19:08
En dat er mannen zijn die geilen op Inge de Bruin vind ik ook een godswonder.....
 
Georgina Verbaan verklaarde ooit Osama Bin Laden een lekker ding te vinden, ik vroeg me toen af of Prozac echt rare dingen met mensen deed of dat ze die vieze baard van hem weg kon denken.
Pruh op 28-10-2009 17:06
Inge? Ik vind haar niks. Maar dat komt ook door hoe ze praat. Top, toppie of tup( Zoals Euvgenia dat altijd zegt, brr) vind  ik zo dom staan!
 
Georgina is grappig, dorkig en meestal niet serieus te nemen. Ten minste dat vind ik.
birgitmaaskant op 28-10-2009 20:50
Gisteren hyperde en stuiterde ze ook weer door het beeld. Ik vind haar best leuk hoor.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

-----------------------------------------------------
Wie ben ik?
 
Oprichtster en Eigenaresse van Air magazine en Pruh.
Docente.


 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Air is een online lifestyle magazine.
 
 
 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Pruh draait om mijn allerliefste Pruh en haar vriendje Egel.
 
 
 
----------------------------------------------------

Wil je meer informatie over mijn werk of heb je een coole link, prachtig werk of een andere tip mail me dan op info@pruh.nl 
 
Wordt lid van de

  

 
 
 
----------------------------------------------------

Mijn liefste, mijn fotograaf, vormgever en inspirator vind je hier.
 

 

 
Bekijk ook deze sites eens:
 
 

 

 

 Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl