pruh.punt.nl
Zwarte lijst
Mijn zwarte lijst. Al deze producten laat ik staan, vanwege mijn pollenallergie. 
 
Hazelnoot, kastanje, appel, perzik, abrikoos, peer , pruim, kers, aardappel, wortel, kiwi, koriander.

Selderij, peterselie, wortel, venkel, komijn, dille, anijs
 
Nectarine, mispel, noot,  kiwi, aardbei.

Heb je ook een pollenallergie? Kijk dan eens of het weglaten van deze producten je helpt.  Andere kruisreacties kun je hieronder op het kaartje bekijken.


Reacties

darknessnieuws op 11-03-2009 19:37
Er blijft ook niks voor je over!!!! Zelfs een lekkere portie latex moet je staan laten. ;-)
 
Maar aan de andere kant als ik geen vis meer zou kunnen eten heb ik zoiets van dan maar ik me ziek voelen......Ik heb zelf gelukkig geen last van het rothumeur dat ik van ziek voelen krijg.
Pruh op 11-03-2009 19:52
Latex mag wel, banaan ook.
Het is een algemeen lijstje, Bijv pollen: als je daar allergisch op reageert is de kans 55% dat je ook niet tegen appel, perzik, meloen e.d. kan. Snappie?
 
Na een paar flinke reacties leer je het wel af. Soort pavlov effect.
darknessnieuws op 11-03-2009 20:07
Aha, ja ik begin er een logica in te zien... ;-)
Maaika op 12-03-2009 12:23
Wat lijkt me dat lastig voor je...  =(
funkyspam op 17-04-2009 15:06
Seks geneest hooikoorts
07 April 09 - 16:30
Seks kan de symptomen van hooikoorts bij mannen verlichten, dat ontdekten Iraanse onderzoekers. Een vrijpartij snoert namelijk bepaalde bloedvaten af waardoor je neus vrijgemaakt wordt en je ogen stoppen te tranen.

Geen medicatie meer
De Iraanse onderzoekers ontdekten dat het nasale systeem bij mannen in verbinding staat met het voorplantingssysteem. Volgens de onderzoekers moet er nog wel meer onderzoek gebeuren om de theorie te testen. Maar als dit efficiënt blijkt te zijn, hebben mannelijke hooikoortspatiënten volgens de wetenschappers geen medicatie meer nodig. Want sommige pillen kunnen namelijk een hoge bloeddruk en geblokkeerde neuzen veroorzaken.

Goedkoop en leuk
Neuroloog Sina Zarrintan zegt dat deze methode veel leuker en goedkoper is dan de huidige middeltjes tegen hooikoorts. "Je moet het ook alleen toepassen als de symptomen echt te erg worden. Gebruik seks om een snotneus en tranende ogen te verminderen als de symptomen echt te erg worden. Naargelang hoe erg de ziekte je leven verstoort, kun je je seksfrequentie aanpassen."

Beperkingen
Maar niet iedereen denkt dat een vrijpartij dé oplossing voor hooikoorts is, professor Mohammed Amin Abolghassemi Fakhree: "Er zijn bepaalde beperkingen bij seks als behandeling voor een lopende neus, je moet het thuis doen en je hebt altijd een partner nodig om je hooikoorts te behandelen." (ep)

 
pruh op 17-04-2009 15:11
Hahaha!
Ze zijn gek daar. Waarschijnlijk denken ze ook, net als de Zuidafrikanen, dat je aids kunt genezen door een baby te verkrachten. Stelletje sukkels.
darknessnieuws op 17-04-2009 15:33
Nah...en het is nog alleen voor mannen ook!!!!
daphnevanstaveren op 16-10-2009 09:19
Ik heb een boompollen & huisstof allergie. Fruit eet ik zoiezo al zelden en ook groenten probeer ik tot een minimum te beperken... (ik ben een hele luie kok). Ik ben gewoon van februari tot november aan het niezen.soms tot bijna 100 keer op een dag. En er zijn ook dagen bij dat het fantastisch gaat, zonder aanwijsbare reden... Ik heb het opgegeven om het te willen snappen.
Pruh op 16-10-2009 10:08
Ik heb ook heel vaak zonder verklaring een goede dag, dat hoort erbij.
Heb je geen antihistamine dan?

daphnevanstaveren op 18-10-2009 11:51
Nope. Men weet officieel namelijk niet eens waar ik nou eigenlijk allergisch voor ben. Want elk half jaar zeggen de testresultaten weer wat anders...
Ik denk dat er in ieder geval een boompolallergie tussen zit omdat die looptijd het beste overeenkomt met wanneer ik er last van heb. December en januari heb ik namelijk zo goed als geen last.
 
Op pillen reageer ik bijna niet. Een paar jaar geleden heb ik een allergische reactie gehad (een gezwollen tong die weken aanhield) en ik heb zo'n 6 verschillende medicijnen gehad die allemaal een anti-allergische-werking zouden moeten hebben gehad... Uiteindelijk hielp een overdosis Prednison, maar ja, da's een paardenmiddel voor als ze het echt niet meer weten en het toch wel een keer tijd wordt dat het over gaat...
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

-----------------------------------------------------
Wie ben ik?
 
Oprichtster en Eigenaresse van Air magazine en Pruh.
Docente.


 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Air is een online lifestyle magazine.
 
 
 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Pruh draait om mijn allerliefste Pruh en haar vriendje Egel.
 
 
 
----------------------------------------------------

Wil je meer informatie over mijn werk of heb je een coole link, prachtig werk of een andere tip mail me dan op info@pruh.nl 
 
Wordt lid van de

  

 
 
 
----------------------------------------------------

Mijn liefste, mijn fotograaf, vormgever en inspirator vind je hier.
 

 

 
Bekijk ook deze sites eens:
 
 

 

 

 Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl