pruh.punt.nl
Landgoed Duin- en Kruidberg
Het was al in 1682 dat William III ( Van William and Mary. En prins van Oranje en koning van Engeland en Ierland )het Landgoed Kruidberg kocht. Daarna is het landgoed nog een paar keer van eigenaar gewisseld en samengevoegd met Landgoed Duin en Berg tot het in 1993 als Landgoed Duin en Kruidberg in de handen van ABN AMRO kwam. De bank gebruikte het als conferentie- en trainingscentrum. Ruim een jaar geleden is het landgoed  verbouwd en als het ooit al een zakelijke uitstraling gehad zou hebben dan is die nu totaal verdwenen.
 

 
 Het hotel is prachtig ingericht, vooral van het verbouwde gedeelte Loungebar DenK is een prachtig ingerichte ruimte die zich in iedere metropool zou kunnen bevinden. On- hollands, strak, kosmopolitisch en hip. Zelfs een Amsterdammer zou er zijn stad op een zaterdagavond voor verlaten! En Brasserie DenK, waar we het overheerlijke ontbijt nuttigden is eveneens een beeldschone ruimte, licht en verfijnd. Er waren veel structuren gebruikt in de bekleding van de wanden en meubels waardoor de ruimte er doordacht en chique uitziet.
 
Helaas is er op internet weinig beeldinformatie over Duin en Kruidberg te vinden. Alleen al vanwege DenK zou ik het hotel gekozen hebben.Ook mensen die meer van een klassiek interieur houden komen aan hun trekken, want in het hotel is ook Vrienden van Jacob, een restaurant met Michelin ster, te vinden. Morgen meer foto's van het hotel. 

Reacties

darknessnieuws op 16-02-2009 10:03
Nou zo te zien heb je je wel vermaakt, of niet?
rudo op 16-02-2009 10:07
zmooi daar. zeker veur een amsterdammer ;)
darknessnieuws op 16-02-2009 10:10
Stadhouder der Nederlanden was hij ook.
Pruh op 16-02-2009 10:11
Ja zeker weten!
Ik ben dol op hotels en dan vooral op oude, authentieke of designhotels. Zo 'n  weekendje lijkt altijd voorbij te vliegen en als ik thuiskom voel ik me dan alsof ik een week weggeweest ben.

Vind ik ook rudo ;)

op 16-02-2009 10:15
als je ooit in de buurt bent kan ik je paviljoen welgelegen aanraden. das dat ou8we palijs van napoleon in haarlem, alleen, dat is geen hotel of restaurant, nee, daar wordt gewerkt. niet meer door mij, maar ja
darknessnieuws op 16-02-2009 10:21
Paleis van Koning Lodewijk zeker?( Koning van Holland tussen 1806 en 1810 en broer van Napoleon)
Pruh op 16-02-2009 10:27
Dark, jij bent echt een wandelende encyclopdedie*diepe buiging maakt*


We gaan ook nog wel een dagje Haarlem doen, heb nog wat mensen te bezoeken daar :)Voor dan zal ik het  Paleis zeker onthouden.
darknessnieuws op 16-02-2009 10:32
Dat krijgt iedereen toch op de basisschool dat Napoleon zijn broertje Koning maakte van Holland? Alleen zette hij hem weer af toen Louis zich niet aan het continentaal stelsel hield en gewoon handel met de Engelsen toestond. Dat hij nog geprobeerd heeft invloed te behouden en zijn minderjarige zoon als Lodewijk II op de troon heeft gezet met zijn vrouw Hortense als regent is dan weer minder bekend.
op 16-02-2009 10:34
als jullie in de zomer gaan, of met een beetje mooi weer, je hebt een leuk pannekoekenhuisje in het park er tegenover, en als je een hip café zoekt, de studio op de grote markt. is ook hardstikke leuk. gewoon even de grote houtstraat doorlopen, en je kan de studio niet missen, en als je iedereen even wilt vergeten, in de warmoesstraat heb je leuke winkeltjes waar je denk ik hele leuke spulletjes kan kopen.
rudo op 16-02-2009 10:48
en in overveen, tegen haarlem aan staat nog een authentieke albert hein winkel. zwanenburg heeft er heel lang één gehad, maar die gevelpui is een jaar of 15 geleden jammergenoeg afgebroken, maar in overveen staat ie nog.
verder drop kopen bij van der Pigge in de grote hout, een bezoekje aan de Botermarkt is ook op zijn plaats, haarlemis en blijft leuk. behalve als je naar de Jansstraat (arrondisement) moet
rudo op 16-02-2009 10:59
oh, en vergeet ijssalon garrone in de grote houtstraat niet. zonder een ijsje te eten is een bezoek aan haarlem gewoon incompleet. grappig, al die muggentalk voor een amsterdammer. ik ken haarlem gewoon iets beter. veel beter.
Prinsesje op 16-02-2009 15:50
Het ziet er echt prachtig uit :)
Lisa op 11-01-2010 08:49
O ja, die AH, ik heb hem 2e kerstdag gezien en zei nog: he, wat een mooie oude AH! Ik was bij Overveen omdat mijn zwager er zijn kantoor in het bos bij de duinen heeft.  (Zoon van Kraantje Lek eigenaar, welllicht ook bekend?)
Dit hotel ziet er idd mooi uit Pruh! Maar ja ik wil altijd weg uit de randstad als ik in een hotel slaap. Misschien toch eens iets anders doen?
Ik ga is even kijken..
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën

-----------------------------------------------------
Wie ben ik?
 
Oprichtster en Eigenaresse van Air magazine en Pruh.
Docente.


 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Air is een online lifestyle magazine.
 
 
 
-------------------------------------------------------
 
Mijn bedrijf Pruh draait om mijn allerliefste Pruh en haar vriendje Egel.
 
 
 
----------------------------------------------------

Wil je meer informatie over mijn werk of heb je een coole link, prachtig werk of een andere tip mail me dan op info@pruh.nl 
 
Wordt lid van de

  

 
 
 
----------------------------------------------------

Mijn liefste, mijn fotograaf, vormgever en inspirator vind je hier.
 

 

 
Bekijk ook deze sites eens:
 
 

 

 

 Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl